Pradžia Švietimo įstaigos Vievio gimnazija Mūsų kulinarijos studija – „Gaminame patys“

Mūsų kulinarijos studija – „Gaminame patys“

101

    Spalio mėn. Vievio gimnazijoje jauniausieji gimnazistai, pasitelkę vaisius, daržoves, uogas – moliūgus, cukinijas, burokėlius, morkas, agurkėlius, pomidorus, paprikas, kopūstą, obuolius, kriaušes, bananus, vynuoges per technologijos pamokas gamino patys. Mokytoja Danguolė Šumskienė mokiniams pristatė skaniausius receptus, paaiškino gaminimo eiliškumą ir techniką, visuomenės sveikatos specialistė Violeta priminė naudingąsias įvairiaspalvių gėrybių savybes ir sveikatos pagrindą.

    Švariai nusiplovę daržoves, vaikai paskanavo jų saldumo, sūrumo ar rūgštumo, tuomet ruošė ir troškino. Pasklidę kvapai sužadino smalsumą kuo greičiau ragauti. Smagu kartu gaminti, dar šauniau kartu pietauti, kai moliūgas su cukinija, burokėliai su obuoliais virsta gardžiu troškiniu, o paskaninti įvairiomis sėklytėmis vaisiai ir uogos – jogurtu.

    Mokytojos D. Šumskienės atneštas moliūgas tapo sensacija, jo spalva, kvapas ir skonis kaip saldaus ir sultingo meliono!

    Dovanų gavau rausvojo moliūgo sėklų ir naudingų receptų – „Saulėje džiovinti pomidorai“, „Stipriausias natūralus antibiotikas“, „Džiovintos obuolių juostos“, kuriais dalinuosi su Jumis.

Visuomenės sveikatos specialistė Violeta Kerševičienė